Månadssten oktober turmalin

459 kr

Silverhalsband med månadssten för oktober; turmalin

Handgjort silverhalsband med oktober månadssten turmalin som skiftar vackert i rosa nyanser. Skir silverkedja och tre mindre kristaller av rosa turmalin vars nyanser går från ljusaste mjukt rosa till mer intensiva nyanser av rosa/lila skapar en härligt levande känsla. 

Halsbandet går att variera mellan tre längdlägen; ca 46cm, 49 cm samt 52 cm. Buret vid de kortare lägena lägger sig silverkedjans avslutande del som en fin detalj vid nacke ned mot rygg. De små kristallerna av turmalin varierar naturligt i nyans, form och uttryck. Jag eftersträvar en balans i uttrycket hos varje halsband jag skapar och väljer med noggrannhet ut de tre små stenarna. När du beställer ett månadshalsband av mig väljer jag med omsorg ut det halsband som skickas hem till dig. 

Silverhalsbandet med turmalin är vackert att bära som solitär, passar också fint att kombinera med exempelvis silverhalsband Grain of sand.

Varje månadssmycke skickas i en vacker ljusrosa smyckesask med ett litet kort där månadsstenens sagda egenskaper kortfattat beskrivs. 


Turmalin egenskaper

Text på medföljande kort:

Turmalin är en kristall som länge burits som talisman för trygghet och dess renande och jordande energier. Rosa turmalin är särskilt förknippad med tillit i kärlek & mod att följa dina drömmar. 


Är du intresserad av att läsa mer om månadsstenar och deras sagda egenskaper har jag skrivit ett blogginlägg om just det!


Material

  • Silverkedja 1mm, äkta 925 silver.
  • Tre mindre kristaller av rosa turmalin, á ca 6.5mm i diam. 3mm tjocklek. 
  • Silverkedjan har tre längdlägen; ca 46cm, 49cm samt 52cm.
  • Individuella variationer förekommer då kristallerna naturligt skiftar i nyans, form och uttryck samt att varje silverhalsband är ett hantverk.