Månadssten december turkos

459 kr

Silverhalsband med månadssten för december; turkos

Handgjort silverhalsband med december månadssten turkos, vars härliga nyanser för tankarna till varmare breddgrader och tropiska hav. Skir silverkedja med tre mindre stenar av naturlig turkos där färgskiftningar går från mildaste ljust turkos/blå till betydligt mer intensiva djupt turkosa nyanser med bruna inslag, vilket viskar om stenens naturliga ursprung. 

Halsbandet går att variera mellan tre längdlägen; ca 46cm, 49 cm samt 52cm. Buret vid de kortare längdlägena lägger sig silverkedjans avslutande del som en fin dekoration vid nacke ned mot rygg. De små stenarna av äkta turkos varierar naturligt i nyans, form och uttryck. Jag eftersträvar en balans i uttrycket hos varje halsband jag skapar och väljer med noggrannhet ut de tre små stenarna. När du beställer ett månadshalsband av mig väljer jag med största omsorg det halsband som skickas hem till dig. 

Silverhalsbandet med månadssten är fint att bära som solitär, passar också mycket bra att kombinera med andra halsband som exempelvis det kortare silverhalsbandet La Luna grace eller kanske ett mala halsband

Varje månadssmycke skickas i en vacker ljusrosa smyckesask med ett litet kort där månadsstenens sagda egenskaper beskrivs. 


Turkos egenskaper

Text på medföljande kort:

Turkos är en kristall för hälsa, visdom och beskydd som burits som talisman sedan tidernas begynnelse. Sägs ge styrka & visdom till den som bär den samt vara en kraftfull healer. 


Vill du läsa mer om månadsstenarna, deras sagda egenskaper och hur det kommer sig att vi kopplar ihop vissa stenarna med en viss månad så har jag skrivit ett blogginlägg om det!


Material

  • Silverkedja 1mm, äkta silver.
  • Tre mindre stenar av naturlig turkos, á ca 7mm i diam. 2.5mm tjocklek. 
  • Silverkedjan har tre längdlägen; ca 46cm, 49cm samt 52cm.
  • Individuella variationer förekommer då stenarna naturligt varierar i nyans, form och uttryck samt att varje silverhalsband är ett hantverk.