Silverarmband länkar


1 100 kr

Handgjort silverarmband

Ett handgjort silverarmband med gedigen känsla. Från silvertråd till länkarmband, ett hantverk från grunden. Varsamt och försiktigt virkas varje liten silverögla ihop till en vacker silverlänk. Armbandet är utsmyckat med en liten hamrad silverberlock med äkthetsstämpel 925, så du ska känna dig trygg med att hela armbandet är skapat i äkta silver. 

Bär armbandet som solitär till kanske en linneklänning eller en enkel skjorta och kostymbyxor, låt hantverket i armlänken på ett stilrent sätt förhöja uttrycket. Eller bär det tillsammans med flera andra armband och berlocker för att skapa en skön bohemisk känsla. I bildspelet ser du exempel på armbandet med en extra kristallberlockett fint sätt att skapa ett helt unikt personlig uttryck!

Stenebykedja / kungalänk med en twist

Designen på armbandet utgår från den traditionella stenebykedjan, eller kungalänk som den även heter. Kedjan sägs ha sitt ursprung kring vikingatid och har alltså varit något som vi smyckat oss med under lång tid. I min design på kedjan utgår jag från det traditionella mönstret men har valt att lägga till en extra ögla så att kedjan får en tätare väv och en unik liten twist! Skapat från silvertråd som bockas till små öglor, varje ögla sågas och monteras sedan ihop med stor noggrannhet. Känslan i arbetet blir nästan som att virka.

Armbanden är lätt oxiderade/svärtade. Just nu finns storlekarna 18cm, 19cm & 20 cm, ett unikt exemplar av varje storlek.  

Material

  • Handgjort silverarmband skapat i äkta 925 silver.
  • Skapat av 0.8mm silvertråd. 
  • Armbandets diameter; ca 5mm. 
  • Liten hamrad silverberlock med äkthetsstämpel 925 ingår. 
  • Finns just nu i tre storlekar: 18cm, 19 cm samt 20 cm. Ett unikt exemplar av varje.