Månadssten augusti peridot

459 kr

Silverhalsband med månadssten för augusti; peridot

Handgjort silverhalsband med augusti månadssten peridot i mjukt gröna nyanser. Skir silverkedja och tre mindre kristaller av peridot vars varsamt ljusgröna skiftningar för tankarna till grönskande ängar i sensommarvärmen. 

Halsbandet har tre längdlägen om ca 46cm, 49cm samt 52 cm. Buret vid de kortare längdlägena lägger sig silverkedjans avslutande del som en fin dekoration vid nacke ned mot rygg. De små kristallerna av peridot skiftar naturligt i nyans, form och uttryck. Jag eftersträvar en balans i uttrycket hos varje halsband jag skapar och väljer med noggrannhet ut de tre små stenarna. När du beställer ett månadshalsband av mig väljer jag med omsorg ut det halsband som skickas hem till dig. 

Silverhalsbandet med månadssten är vackert att bära som solitär, passar också bra att kombinera med annat halsband. Varför inte bära det ihop med en av dina favoriter ur Tiny pebbles kollektionen för lite extra kristallmagi!

Varje månadssmycke skickas i en vacker ljusrosa smyckesask med ett litet kort där månadsstenens sagda egenskaper beskrivs. 


Peridot egenskaper

Text på medföljande kort:

Peridot är en av de äldsta halvädelstenarna. Den är en symbol för överflöd & balans. En kraftfull sten som också symboliserar styrka, glädje & lycka. 


Är du intresserad av att läsa mer om ursprunget till uppdelningen med månadsstenar och stenarnas sagda egenskaper har jag skrivit ett blogginlägg om just det!


Material

  • Silverkedja 1mm, äkta 925 silver.
  • Tre mindre kristaller av peridot, á ca 5.5mm i diam. 3mm tjocklek. 
  • Silverkedjan har tre längdlägen; ca 46cm, 49cm samt 52cm.
  • Individuella variationer förekommer då kristallerna naturligt skiftar i nyans, form och uttryck samt att varje silverhalsband är ett hantverk.