Armband ljus & mörk sandelträ

149 kr

Handgjort armband Lazy Days  ljus & mörk sandelträ

Handknutet armband där små pärlor av ljus och mörk sandelträ tillsammans med lintråd i vacker mörk kakaobrun nyans skapar en härlig känsla. Armbandet viras dubbelt runt handleden och spänns åt med den lilla träpärlan som håller ihop trådändarna. 

Knutet med svensk lintråd som jag först bearbetar med bivax för extra motståndskraft. Då jag endast använder rena naturmaterial i mina smycken påverkas de särskilt av upprepad kontakt med vatten. Över tid kan lintråden då få ett mer fluffigt intryck, och pärlorna av sandelträ ljusna något. Jag har själv provat att då försiktigt olja in lintråd och sandelpärlor och tycker att det funkar fint. (se bildexempel på använt samt sedan inoljat armband). Jag använde några droppar jojobaolja, går säkert lika bra med annan olja. Jag prissätter även efter detta, och tar absolut inga överpriser. Jag ser dessa armband som härliga armband att bära för en skönt avslappnad känsla och älskar att de är skapade av endast naturmaterial. Fina att bära ett och ett, också superhärliga att kombinera flera tillsammans för en skön boho-känsla!


Lazy Days kollektion är återkommande en gång per år under sensommaren och görs endast i en upplaga, ett eller två exemplar av varje modell. Så vänta inte för länge om du hittar en favorit! 

Armbanden skickas i en vacker ljusrosa smyckespåse av eco-bomull.


Material

  • 4 mm pärlor av ljus & mörk sandelträ.
  • Knutet med svensk lintråd i vacker mörk kakaobrun nyans.
  • Armbandets läng är, mätt dubbelt från pärlans fäste, ca 18,5 cm. Hela trådens totala längd i utdraget läge: ca 45 cm i omkrets. Armbandet viras sedan dubbelt runt handleden och dras åt. 
  • Handknutet armband.
  • Skickas i vacker ljusrosa smyckespåse av eco-bomull.